Konferencja „Potrzeby opiekunów osób żyjących z chorobą Alzheimera”

Wrzesień jest światowym miesiącem choroby Alzheimera. Na całym świecie odbywają się wydarzenia związane z potrzebami osób żyjących z chorobą Alzheimera oraz ich rodzin i opiekunów. Problem dotyczy również naszych Wspólnot Lokalnych. Dlatego postanowiliśmy włączyć się do debaty na ten temat w dniu 30 września 2019 r – wspólnie z Rzecznikiem Praw Obywatelskich, Stowarzyszeniem Alzheimer Polska.

Zapraszamy na konferencję „Potrzeby opiekunów osób żyjących z chorobą Alzheimera”, która odbędzie się 30 września 2019 r. (poniedziałek) w godzinach 10.30 – 15.30 w Centrum Rehabilitacji Społecznej i Zawodowej Zakładzie Aktywności Zawodowej „Słoneczne Wzgórze” w Tarnowie, ul. Sanguszków 28 A.

Uczestniczenie w konferencji będzie okazją do pogłębienia wiedzy m.in. o problemach, z jakimi na co dzień zmagają się opiekunowie osób żyjących z chorobą Alzheimera oraz możliwościach ich wspierania. Spotkanie da nam także sposobność do wymiany doświadczeń w organizowaniu wsparcia i opieki wytchnieniowej dla opiekunów osób żyjących z chorobą Alzheimera. Jednocześnie chcemy też porozmawiać o roli samorządu lokalnego i wspólnot lokalnych w całości oraz ich różnych reprezentacji w organizowaniu systemu wsparcia na rzecz osób chorych i ich rodzin oraz opiekunów.

Program_konferencja_30.09.2019

2019-09-25T21:23:16+00:00Wrzesień 25, 2019|