Trwa rekrutacja osób bezrobotnych lub biernych zawodowo w wieku 30+ do projektu „Nowa Praca – Nowe Możliwości”

Do wyczerpania miejsc trwa rekrutacja do projektu „Nowa Praca – Nowe Możliwości” skierowany do  osób 30+ pozostających bez pracy i mieszkających w gorlickiego, nowosądeckiego, limanowskiego oraz Miasta Nowy Sącz.

Do udziału w projekcie zapraszamy osoby  pozostające bez pracy  (bezrobotna i bierna zawodowo) w wieku 30 lat i więcej z powiatów: gorlickiego, nowosądeckiego, limanowskiego oraz Miasta Nowy Sącz, znajdujących się w niekorzystnej sytuacji na rynku pracy, należących do co najmniej jednej z poniższych grup:

• Kobiety lub
  • Osoby powyżej 50 roku życia lub
  • Osoby długotrwale bezrobotna lub
  • Osoby z niepełnosprawnościami lub
  • Osoby o niskich kwalifikacjach (tj. z wykształceniem co najwyżej średnim) lub
  • Bezrobotni mężczyźni w wieku 30-49 lat nie należący do w/w grup, których sytuacja na rynku pracy jest najtrudniejsza.

W ramach projektu oferujemy:

• Szkolenie zawodowe prowadzące do podniesienia, uzupełnienia, zmiany kwalifikacji
  • Staż lub praktykę zawodową przygotowujące do podjęcia zatrudnienia
  • Dotacje na doposażenie i wyposażenie stanowiska pracy u pracodawcy  (wsparcie towarzyszące przy stażu lub praktyce zawodowej);
  • Pośrednictwo pracy lub poradnictwo zawodowe i wsparcie motywacyjno-adaptacyjne  w poszukiwaniu pracy
  • Wsparcie towarzyszące dla uczestników projektu polegające na zapewnieniu opieki nad osobą zależną (możliwe tylko w połączeniu z innymi formami wsparcia)

Adresy punktów rekrutacyjnych i formularze rekrutacyjne na stronie projektu http://nowapraca.fundacjamis.org.pl/

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego