Nowy Rok Szkolny

Dzieciom, młodzieży i dorosłym życzymy, by nauka zawsze była dla Was przyjemnością i ciekawą podróżą, by poznawać, stawać się lepszym i czynić świat ciekawym i dobrym miejscem do życia i rozwoju.

Nauczycielom, pedagogom, trenerom, wychowawcom i wszystkim związanym z edukacją oraz którym edukacja leży na sercu życzymy, byście z radością i pasją uczyli innych i doświadczali ich rozwoju, a także by nikt i nic nie przeszkadzał Wam w realizacji pasji oraz byście nie musieli troszczyć się o warunki i zasoby potrzebne do tego, by dobrze pracować i godnie żyć.

Rodzicom, Opiekunom, Dziadkom i wszystkim Dorosłym życzymy, byście mieli wielką satysfakcję z obserwacji rozwoju Waszych Podopiecznych uczących się i byście zawsze wstrzymywali się przed ograniczeniem możliwości rozwoju oraz pouczaniem, co uczący się Wasi podopieczni powinni zrobić lepiej; bądźcie wsparciem motywującym, a nie treserem; pozwalajcie popełniać błędy, ale też pomagajcie wyjść z nich. Bądźcie rozważni i wyrozumiali.

Rządzący i organizujący system edukacji w Polsce – stwarzajcie warunki, by uczniom chciało się chcieć bardziej niż dotąd, miejcie tylko dobre pomysły i dużo dobrej woli, a zmiany wprowadzajcie tylko wtedy, gdy macie więcej niż pewność, że mają one naprawdę sens.

Życzmy sobie wszyscy, by ten Nowy Rok Szkolny był dla edukacji po prostu dobry, mądry i obfity.