Ukraiński weteran trwającej wojny w Ukrainie z wizytą w Fundacji MIS

W czwartek 21.03.2024 spotkaliśmy się w Fundacji z niezwykłym Człowiekiem. Gościliśmy młodego ukraińskiego weterana trwającej wojny w Ukrainie, którego historia jest poruszająca. Andriy Siromakha przerwał studia, by bronić Ukrainy przed najeźdźcą. Los oszczędził Mu życie, ale pozbawił nogi i ręki. Nie pozbawił za to wiary w zwycięstwo Ukrainy, przyjaciół i ogromnej siły i charyzmy. Pomimo swej sytuacji, założył Fundację Siromakha Foundation i jeździ po Europie zwracając ludziom uwagę nie tylko na to, jak wygląda wojna, ale na to, jak ważne jest zaangażowanie w to, by Ukraińców wzmacniać w tym, by nadal wierzyli w zwycięstwo, które mogą osiągnąć przy nas wszystkich pomocy. Ustaliliśmy, co i z kim będziemy robić w realizacji programu pomocy Ukrainie. Takie spotkania nie są są łatwe, ale Andriey ma taką moc i tyle pozytywnej energii, że trudno się oprzeć i dlatego chce sie angażować, by Andriey i Jemu podobni mogli działać z jeszcze większą siłą. Dziękujemy Nicolay Sergeev za kolejne odwiedziny i sposobność poznania Andrieya.

Chwała Ukrainie!